Oppo Realme 5 Pro Android Güncelleme

0
285

Oppo Realme 5 Pro Telefon Özellikleri
Son bir kaç yıldır adını sıklıkla duyduğumuz ve satışları gün geçtikçe artan Oppo markasının, öne çıkan serilerinden biri de şüphesiz Realme serisi. Bu seriye sonradan dahil olan ve belli başlı özellikleriyle oldukça dikkat çeken 5 Pro modelini inceleyeceğiz bu yazımızda.

Realme 5 Pro Tasarımı
Dışarıdan bakıldığında gerçekten dikkat çeken ve şık duran bir telefon. Mavi ve yeşil olmak üzere 2 renk seçeneği mevcut. Ön yüzü çentikli bir yapıya sahip olup, arka yüzeyi polikarbon plastik kaplamaya sahip ve kenar çerçeveler de aynı şekilde plastikten oluşuyor. Degradeli bir yüzeye sahip olması, çok dikkat çekici ve havalı olmasını sağlıyor.

Telefon 8.9 mm kalınlıkta ve 184 gram ağırlığında. Sağ kenarında güç tuşu bulunuyor, sol kenarında ise ses tuşları yer alıyor. Aynı zamanda sim kart çekmecesi de sol tarafta bulunuyor. Ve Şunu da söylemeden geçmeyelim Realme 5 Pro çift sim kart destekli bir telefon. Diğer telefon modellerinde görmeye alışık olmadığımız bir özelliğe de sahip 5 Pro; su sıçramalarına karşı dayanıklı.

Ekran Özellikleri
Ekranı 6.3 inç boyutunda, 1080×2340 piksel çözünürlüğünde görüntü üreten IPS LCD panele sahip. Bu da demek oluyor ki, telefondan bir şeyler izlemek Realme 5 Pro sayesinde artık çok daha keyifli!

Pil Ömrü
4035 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip ve bu da oldukça uzun süre kullanmanızı sağlayabiliyor. Sabahtan akşama kadar şarj etmeden kullanabiliyorsunuz. Telefonla fazla uğraşıyorsanız ve yine akşama kadar dayansın istiyorsanız o zaman da, oyun alanı bölümünden Dengeli mod veya Düşük Güç Tüketim Modunu aktif hale getirerek pil ömrünüzü uzatabilirsiniz.

Kamera Özellikleri
Bu model de diğer bir çok telefon modeli gibi 4 kameradan oluşuyor. Arkada yer alan 48 MP çözünürlüğündeki, f/1.8 diyaframlı kameranın altına diğer kameralar sıralanmış durumda. İkinci kamera f/2.2 diyaframlı, üçüncü kamera sadece makro fotoğrafçılık konusuna odaklanmış ve dördüncü kamera ise derinlik sensörü görevinde. Ön kamera ise 16 MP çözünürlüğünde karşımıza çıkıyor.

İyi ışıkta oldukça güzel fotoğraf çeken telefon, düşük ışıkta da sanılanın aksine iyi bir performansa sahip.

Oppo Realme 5 Pro Android Güncelleme
Realme cihazınızı güncellemeden önce bazı durumlara mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.
1- İlk olarak cihazı mutlaka ister bilgisayarınıza istersenizde Cloud bir sistemi yedekleyiniz. Sistem üzerinden ise Ayarlar-> Ek Ayarlar-> Yedekle ve Sıfırla-> Yedekle ve Geri Yükle, Yedeklenecek Verileri seçin.
2- Diğer bir durum ise şarj durumunuzun %30’un üzerinde tutmanızdır. Aksi halde cihaz güncelleme sırasında bir hata oluşursa sizin için büyük sorun olabilir.

Basit Mod
İndirdiğiniz cihaz yazılımını telefon deposuna aktarın, Dosya Yöneticisine gidin ve aygıt yazılımını bulun, ardından aygıt yazılımını, Şimdi Güncelle seçeneğine tıklayın ve güncellemenin başarılı olmasını bekleyin.

Kurtarma Modu
İndirdiğiniz cihaz yazılımını telefon hafızasına veya SD Karta aktarın, sonra telefonu kapatın. Telefonunuz Kurtarma Moduna girene kadar Güç ve Sesi Azaltma butonlarını basılı tutun. İstediğiniz dili seçin

Depolama cihazından yükleyin ve cihaz yazılımını telefon hafızasından veya SD karttan bulun.

Cihaz yazılımının üzerine tıklayın ve güncellemeyi onaylayın..

Lütfen telefonunuz başarıyla güncellenene kadar başka işlemler yapmayın.

Eğer kendiniz güncelleyemiyorsanız, lütfen önemli verileri yedekleyin, cep telefonunuzu, faturanızı ve garanti belgenizi getirin ve profesyonel bakım görevlisinden yardım istemek için yerel müşteri hizmetleri merkezine gidin.

* Resimler, ayarlar ve yollar telefonunuzdakilerden farklı olabilir, ancak bu belgedeki açıklamayı etkilemez.

Önceki İçerikSamsung Galaxy M11 Android Güncelleme
Sonraki İçerikOppo Realme TX Android Güncelleme
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments